Tuesday 3 March 2015

Antemasque

Drog ner albumet för några dagar sedan (f.d Mars Volta, typ) men har inte lyssnat förrän nu. Första låten, 4AM, har jag haft på datorn ett tag dock, sjukt skön! Hoppas de kommer till Sverige. Skulle vara så awesome att se/höra dem live.

And now for something completely different!

Tränade en gång förra veckan, och hamnade i en ganska jobbig dipp i slutet på veckan, så jag åt skitsaker hela helgen istället för en dag. Låg på samma vikt som veckan innan, eller något hekto mer, det är verkligen skitsegt att det inte verkar hända något. Motivationen sinar to say the least, i och med att jag inte kan komma ifrån vad spegeln/vågen säger spelar det ingen större roll att jag orkar mer och mår bättre av träningen. Det syns inte kroppsligt och då vill jag ge upp, för vem jag än försöker lura är sanningen att jag inte vill vara såhär stor. Vill inte vara stor alls. Kurvig har jag alltid varit, men jag kan inte acceptera min kropp som stor. Trots all pepp man får via instagram på alla underbart fina kvinnor som är "plus size" på olika sätt... så kan jag inte ge mig själv samma "godkänt-stämpel". Stört.
Ska lägga upp en bild här, på hur jag såg ut när jag var 19, tror jag... 18 eller 19 i alla fall, hur som helst, jag minns att jag tyckte att jag var tjock där. Nu ser jag det som smal, för att vara jag. Visar bara hur skev min kroppsbild är. Och den är sådär underbart hemskt redigerad i Paint, deal with it.

Här var jag alltså tjock. Enligt mig. Som jag ser det nu är det där ett ouppnåeligt mål, jag kommer aldrig vara så smal igen och jag blir så frustrerad över att min hjärna var lika dum då som nu. Som jämförelse ska jag slänga upp en liknande bild från hur det är nu, 4 år senare...
Fyra år senare - trettio kilo senare.

Jag kan liksom bara inte förlåta mig själv, och när allt handlar om spegelbilden men ingenting händer är det väldigt svårt att fortsätta med träningen och att inte äta skit hela tiden. Speciellt med mina ups and downs hela tiden, jag hänger inte med längre.

Hittills har jag inte kunnat träna den här veckan p.g.a. nackspärr. Mindre kul.

Jag och min skeva kroppsbild ska gå och lägga oss nu och tjura i alla fall.
Godnatt.

2 comments:

  1. Jag har också pendlat mycket i vikt så jag vet hur det är. Gick upp 35 kg på några år, sedan ner 30kg, sedan upp 15 kg och nu senaste året ner 10kg igen. Har hela tiden tyckt att jag varit för tjock, vid alla olika vikter. Men jag vet att det bara sitter i huvudet. På något sätt måste man nog acceptera sig själv helt först, och lära sig älska och ta hand om sin kropp, innan man kan känna sig nöjd. Det är ju tyvärr ännu svårare än att gå ner de där kilona som man tror är orsaken till självhatet, men jag tror att det går! Blir också så imponerad av alla "plus-sizeare" som ärligt kan säga att de älskar sin kropp precis som den är. Tänk att kunna säga det en dag. Det är nog ett bättre mål än en speciell siffra på vågen :)

    ReplyDelete
  2. Vill du hänga med på ett OAmöte? Måndagar klockan 18 i Linköping :) Svara på Facebook. Kram idah

    ReplyDelete

. . . . .Followers. . . . .