Monday 23 November 2015

LCHF dag 1 - frukost

Startvikt: 115 kg
Målvikt: 90-95 kg
Kilon kvar: 20-25
Nästa invägning: 30/11

Efter en natt utan sömn, och därmed inte ens byte av dag i mitt huvud, var det dags för en LCHF-frukost. Jag gjorde en ostomelett, vilket brukar gå ner utan problem alla andra gånger jag gjort den, men inte idag. Vet inte om det berodde på sömnbrist, men min kropp ville inte äta så mycket fett. Två ägg, en skvätt grädde, kryddor och ost. Stekte i Bregott och rapsolja, precis som jag alltid gör, men det var helt enkelt alldeles för mycket. Fick i mig ungefär halva, sedan började illamåendet ta över, och jag ville verkligen inte förstöra en av mina enklaste rätter på första dagen. Så jag gjorde en isig smoothie på tjock yoghurt, frysta hallon, en halv banan, lite grädde och 1,5 tsk sötningsmedel. Det var vad jag brukade äta till frukost varje dag, och det går ner mycket enklare. Har aldrig riktigt pallat lagad mat till frukost, ibland funkar det, men inte idag. Jag tror att det var lite för mycket fett och alldeles för lite sömn i kombination som förstörde för mig nu, eventuellt stekpannan också... det blir liksom inget stekyta på saker i en keramisk stekpanna. Får börja använda gjutjärn, som jag gör hos Johnny, för där är det alltid gott med omelett!

Ska försöka mig på hårdkokta ägg imorgon istället, kanske några ostskivor vid sidan av och eventuellt en till smoothie. Vet att man inte ska äta/dricka mängder av mejeriprodukter, men det funkade senast, så jag kör på det ändå.

Hittills saknar jag glaset apelsinjuice jag dricker så fort jag vaknar. Det blev vatten idag istället.

Ska in till bussen om ett tag, Västervik och DBT står på schemat, har inte planerat någon lunch, men tänker mig eventuellt Quornfiléer, gurkstavar och rå blomkål med vitlökssås till. Vet inte om jag ska äta två eller tre mål om dagen heller, tvivlar på att jag kommer att orka laga mat mer än en gång om dagen, men det kanske räcker med lite grönsaker att tugga på eller mer smoothie på kvällen. Det återstår att se!

Jag lär däcka när jag kommer hem i alla fall, men ska försöka låta bli att fortsätta ha vänt dygn. det ska Skypeas med moster ikväll också, och sedan är det dags för DBT imorgon också, och läkarbesök på onsdag. Tur att man får sjukresebiljetter och har kommit upp i högkostnadsskyddet!

Ska smsa A och motvilligt meddela att jag inte behöver något glutenfritt bröd till fikat idag.

Hasta luego!

No comments:

Post a Comment

. . . . .Followers. . . . .