Thursday 19 June 2014

Gone with the touch of your hand

Omtumlande dag, det är som en bergochdalbana i 160, men jag överlever den här gången också.

Funderar på att börja med "dagens låt" som inslag, för jag brukar ofta citera låtar i titeln till mina inlägg... Och musik är viktigt för mig, så varför inte tipsa/berätta om låtar och varför just de tilltalar mig? Får se om det blir bestående eller inte, men idag kör vi på det!

Dagens låt är Ingenue - Atoms for Peace (men versionen Thom Yorke (Radiohead) kör själv på piano, klicka här för att se/höra)
Så, varför den här låten? Well, jag hade en dålig start på dagen, kunde inte vakna och när jag väl gjorde det insåg jag att jag hade drömt väldigt verkliga drömmar om personer jag inte vill ha i mitt liv. Det här händer ganska ofta och drömmarna brukar involvera att jag tar tillbaka människor och förlåter dem för allt ont när jag egentligen absolut inte borde. Hur som helst, detta ledde till ångest och jag hade väldigt svårt för att komma igång med min dag, än mindre ta mig ur lägenheten. Jag gjorde det enda jag kan när jag mår sådär och det var att lyssna på lugnande musik, försöka släppa in lugnet i mig. Så jag lyssnade på Ingenue. Jag upptäckte den låten i vintras genom Facebook, jag följer Flea där och då han är med i Atoms for Peace stod det om den låten, videon fanns på YouTube och jag föll direkt. Lyssnade på deras album Amok på repeat i flera dagar och levde på den musiken mer eller mindre. Ville självklart se om det fanns covers på den då jag ville spela och sjunga den också. Hittade då den här avskalade versionen, med bara piano, och fann den otroligt vacker. Den går rakt in i själen och lugnar. Hoppas den uppskattas!

Som sagt har dagen gått upp och ner, men just för tillfället är det bra pirr i magen och mina kinder har kramp för att jag ler så mycket i samband med att jag konverserar med en mycket fin person.

Snubblade på mållinjen när det gäller matten, hade provet idag, trodde jag gjorde bättre ifrån mig än det visade sig... Många slarvfel. Var sex poäng ifrån godkänd, vilket suger... Så jag är inte klar med Ma2, och jag är så besviken på mig själv. Blir klar i höst istället, så det är ju inte hela världen... Men jag kände mig så säker på att jag skulle bli klar nu. Usch.

Nä, nu ska jag göra en ny Spotifylista med mysig, bubblig musik som speglar min själ just nu.
Puss på er och trevlig midsommar!

No comments:

Post a Comment

. . . . .Followers. . . . .