Monday 16 June 2014

It's tearing apart my blue, blue heart

Lite UB40 på kvällskvisten, fint!

Har ca 20 uppgifter kvar att göra på matten, sen ska jag försöka förstå mig på vad sjutton det är jag har gjort... Förhoppningsvis klara provet och sen, SEN är jag klar med matte 2! Ska bli så gött att få det ur världen. Har börjat fundera lite smått på vad jag ska välja för tillval i höst... Spanskan kommer ju inte finnas längre, vilket suger, så jag har alla luckor öppna liksom. Samhällskunskapen måste jag ha, men det blir på vårterminen... Funderade på matte 3, men jag vet inte om jag vill lägga ner tid på det. Visst, det kan vara bra att ha i framtiden om jag skulle få för mig att vilja plugga till något jag aldrig ens ägnat en tanke åt hittills... Men om jag väljer matte har jag ändå två luckor kvar på höstterminen och en på vårterminen... Har visserligen inte gjort klart svenska 3, kanske är värt att gå den igen... Bara för att. Göra om, göra rätt liksom. Funderar på att välja Henriks engelskgrupp, för jag tror att jag kan utvecklas där. Öka ordförrådet liksom, komma igång med engelskan igen, för jag känner att den börjar suga. Tappat massor, småord som varit självklara förut. Tvekar gällande stavning och uttryck, blandar in alldeles för mycket amerikansk engelska för att jag ska tycka att det är okej. Hoppas på spanska som aktivitetsgrupp, ska även kolla upp en kvällskurs på universitetet jag blev tipsad om. Vill verkligen inte förlora spanskan nu när jag kommit en bit. But still, vad ska jag göra i skolan under ett års tid? Frågan är om jag borde läsa historia, så att jag har samma behörigheter som de som går gymnasiet enligt nya systemet... Det kan ju inte skada, men jag vet inte, har så svårt för samhällsorienterade ämnen, jag tappar intresset så lätt, och det syns i mina arbeten. Eller bristen på dem. Ska kolla Vallas hemsida och se om tillvalen finns där, så jag vet vad det finns att välja på... Enligt hemsidan finns fortfarande spanska som val, men jag vet att den försvinner... Eget projekt finns dock, skulle kunna vara något. Har saknat att vara kreativ, kanske skulle kunna göra en egen musikvideo eller något. Spela alla instrument själv och filma och redigera videon... Hade varit rätt kul faktiskt. Skulle vara så gött att ha något sånt att göra mitt bland allt plugg, speciellt om det blir spanska på aktivitetsgruppen, för annars är den oftast utlopp för min kreativitet. Ska tänka på det.

Borde gå och lägga mig tidigt ikväll, känner mig helt slutkörd och känner att jag behöver ha sommarlov på riktigt väldigt snart. Jag mår bra psykiskt, i mig själv, men det är mycket runtomkring som tär på mig ändå. Lustigt det där. Det är bara tisdagen, onsdagen och torsdagen kvar på matten i alla fall, det är alltid något. Åker hem till mor och far och Charlie sen, känner för familjetid och halv isolering därute i ingenstans. Bosätta mig i Lejonkulan och ladda batterierna inför lägret. Blir nog bra!

Avslutar det här inlägget med några ord från Mudvayne då jag precis lyssnade på dem och fastnade för just dessa ord när jag hörde låten första gången:

Dark for fear of failure
An inner gloom 
As wide as an eye
And fermenting
Roiling hate
Death gripped my veins
Unveiling rancid petals
Flowering forth foul nectar
The space between a blink and a tear
Death blooms

No comments:

Post a Comment

. . . . .Followers. . . . .